lu.se

Electrical and Information Technology

Faculty of Engineering LTH | Lund University

ETE115 Electromagnetics and Electronics

Course Material

2016/2017


Följande litteratur används i kursen:

  1. Kretsteori, ellära och elektronik, av D. Sjöberg och M. Gustafsson. pdf
  2. Kretsteori, ellära och elektronik, Exempelsamling, av M. Gustafsson, A. Karlsson och D. Sjöberg. pdf
  3. Kretsteori, ellära och elektronik, Formelsamling. pdf

Materialet 1-2 ovan säljs av KFS. Exempel har lagts till i textboken vilket lett till en annorlunda sidindelning, men innehållsmässigt är litteraturen densamma som föregående år. 

 

Nedanstående material behövs inte för kursen men ger en mycket intressant bakgrund till området, samt möjlighet att simulera olika kretsar.

BBC har gjort en underbar dokumentärserie om elektricitetens historia (3x1h), som bland annat visar flera av de ursprungliga experimenten. Den har visats på Kunskapskanalen, och går fortfarande att beskåda (efter inloggning med din STIL-identitet via mediecentralen "UR HÖGSKOLA"). Avsnitten heter Gnistans gåta, Innovatörernas tidevarv, och Den oersättliga kraften.

Visualiseringar och animationer

  • Ett stort antal demos med trevliga visualiseringar finns på http://falstad.com/circuit/. Dessa används på några av föreläsningarna, och applikationen kan även användas för att simulera egna kretsar. Din webbläsare behöver kunna köra javascript, och det går även att ladda ned programmet och köra offline.
  • Ytterligare visualiseringar av elektromagnetiska vågor finns på http://falstad.com/mathphysics.html och http://emanim.szialab.org/