lu.se

Electrical and Information Technology

Faculty of Engineering LTH | Lund University

ETSF05 Internet Protocol

Laboratory Lessons

2019/2020


I den första kursdelen ingår en salslaboration som behandlar PPP-protokollet. Det är egentligen inte själva PPP-protokollet som är det viktiga, utan målet med laborationen är att få förståelse för hur ett protokoll fungerar; PPP är bara ett exempel i detta fall. All information, liksom obligatoriska förberedelseuppgifter, finns på PPP-labbens hemsida,

    http://www.eit.lth.se/ppplab.

Det är viktigt att förberedelseuppgifterna utförs innan labben. Ett labbförhör inleder laborationen; Får man inte godkänt på det får man inte labba! 

Det finns inlagt två labbtider i schemat. Det är samma laboration som ges vid båda tillfällena, och således behöver du bara gå på det ena av dem. Båda gångerna är laborationen i institutionens Internetlabb, E:2429.

  • Labbtillfälle 1: Tisdag 15/10 08-12
  • Labbtillfälle 2: Torsdag 17/10 08-12

Anmälan till laborationerna görs på kursens hemsida, under Anmälan i snabbmenyn till vänster.

E-studenter som läste Komunikationssystem och nätverk under lp3 2017, har gjort denna laboration i grundkursen och behöver därför inte göra om den.

PS Ser PPP-labbens hemsida konstig ut i din läsare - gäller i första hand Internet Explorer - så se till att Compatibility Mode är frånslagen.