Digitala Projekt

Laserdoom monkey

Här visar vi vad vi gjorde i kursen Digitala Projekt på Lunds Tekniska högskola. Kursen går ut på att man skall skapa en konstruktion med digitala kretsar samt där man utnyttjar en processor av något slag för att utföra någon uppgift. Vi valde ett projekt som vi tyckte var intressant och som vi dessutom ansåg var enkelt att bygga ut om vi blev färdig med med det som vi skulle bli klara med dom kraven som vi ställt från början. Vi valde att bygga en enkel prototyp för en laserdoomväst som ska kunna detektera träffar och spara information.

De krav som vi ställde på vårat projekt var att den skulle kunna detektera en träff när man lyser på den med en laserpekare, att den ska kunna räkna antalet träffar som den har detekterat, samt att den skulle kunna föra över denna informationen till en dator.

Till projektet använde vi en processor, ATMega16 från Atmel. till de kopplade vi övrig utrustning som finns beskrivet i rapporten. Processorn programerade vi i c, samt att vi hade ett program på datorn som skulle ta emot informationen som västen kunde sända till datorn. Detta program är skrivet i java.

Detta projekt utfördes av Henrik Andersson och Olof Svensson.