Digitala Projekt, EITF11
Larmanläggning

 

Angelika Jansson, I-10

Jonathan Bratel, I-10

Caroline Brandt, I-10

 

Resultatet av detta projekt är ett larmsystem som känner av om dörrar eller fönster öppnas då larmet är aktiverat. Som en extra säkerhet ska larmet även känna av om personer rör sig i rummet då larmet är aktiverat.

 

Insignaler till larmet ges av en knappsats samt en digital och en analog sensor. Knappsatsen kan användas till att aktivera eller inaktivera larmet samt till att byta kod för larmet.  Den digitala sensorn representeras av en knapp som ska motsvara att dörren öppnas. Den analoga sensorn består av en IR-detektor som känner av rörelser. Utsignal till larmet består av en röd LED, en gul LED, en grön LED och en display.

 

Ut- och insignaler till larmet kan även skickas från en dator via en COM-port som finns inkopplad på larmet. Exempelvis kan larmet inaktiverats från datorn när larmet har gått. På datorn kan även alla kommandon som utförs på larmet följas.

 

bild.JPG

 

I rapporten, som finns länkad nedan, beskrivs larmets olika komponenter, den mjukvara som tagits fram samt hur arbetsprocessen har fortlöpt. Slutligen presenteras även resultatet av detta projekt samt reflektioner över de problem som uppstått och hur prototypen skulle kunna utvecklas i framtiden.

 

Rapport.pdf

Blockschema.pdf