Analogkamera till Dator

Detta är en kort summering av vårt projekt i samband med kursen digitala projekt (edi021) vid Lunds Tekniska Högskola. Vi som utförde det heter Dan Kvelstad (dt06dk5) och Anders Linden (dt06al3) med handledare Bertil Lindval.

Projektet bestod i att först sampla en analog kamera för att kunna extrahera bildinformation från denna signal och spara denna i ett minne. Detta minne användes sedan av en uart för att kunna sända informationen till en dator.

Informationen som anländer till datorn var tänkt att vara en ström av bytes där varje byte var en pixel. Synkroniseringsinformation såsom radslut och bildslut skickas som stora bytes och används av javaprogram på dator för att rendera bilden och visas. En testbild som renderats med sådan information visas nedan.

Projektet lyckades inte resultera i en fungerande prototyp bl.a. p.g.a. svårigheter med Lattice. En av de grundläggande idéerna var att istället för generell mikrokontroller á la AVR så används flera Lattice kretsar som på så vis utgör en specificerad kärna.

 

Länk till Rapporten är här