Ölhävningsklocka

 

   Varje nollning genomförs det på sektionen för Elektroteknik inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola en ölhävningstävling.

    Ölhävet startas genom att huvuddomaren säger klara, färdiga häv och avslutas när flaskan eller sejdeln slår i bordet. Detta ställer krav på utrustningen att tiderna ska kunna uppfångas båda manuellt, då man startar klockan och då en flaska slås i bordet. Under året händer det även att andra sorters tävlingar genomförs och det finns därför ett behöv av att kunna uppfånga tider manuellt. För att på ett bra sätt kunna registrera tiderna ska tiderna kunna skickas ut via nätverket till en dator.

  En tilläggsfunktion som är önskvärd är att kunna mäta reaktionstiden från starten fram tills då flaskan lyfts. Denna funktion ska även kunna används för att uppfånga oändligt antal mellantider i andra sorters tävlingar.

    Till sist ska utrustningen kunna användas som vanlig klocka då tävlingar inte genomförs. För att garantera att klockan går rätt ska den med lämpligt intervall kunna ta emot en kontrolltid utifrån.

   Detta handlare vårat digitala projekt om.

 

                                                                                                                       

      Framsidan av klockprototypen                                                                      Baksidan av klockprototypen                                                                        Den rikgtiga klockan i Edekvata

 

Magnus Särnqvist E02

Martin Asp E02

 

Vår rapport hittar du här.