Message Control 

 

Digitala projekt

VT2 2004

 

Konstruktörer: Ali Jehanfard e01

                         Lars-Johan Andersson e01

 

 

I kursen Digitala Projekt skall eleverna själva få konstruera en konstruktion. Denna får antingen väljas bland ett antal förslag eller så har man möjlighet att ha en egen ide, vilken handledaren måste godkänna.

 

Hur många gånger har man sökt en viss person och de har inte suttit på sitt kontor? Man vet inte var de är eller när de kommer tillbaka. Därigenom fick vi en idé till vårt projekt. Vi har valt att bygga en display, som ska fästas på t.ex. en kontorsdörr, dit man kan skicka meddelande. Om man sitter på möte eller är försenad ska man kunna skriva till displayen så andra vet när man kommer tillbaka.

 

Vi kan konstatera att byggandet utav en fungerande prototyp är en mycket tidskrävande uppgift. Vårt resultat blev tillslut en krets med display som man kan skriva till med hjälp utav en dator. Utskriften görs genom att man skriver i ett terminalfönster och texten skickas sedan ut genom en serieport till kretsen och vidare till slutdestinationen, vår display. På grund av tidsbrist fick vi lägga ner idén om att kunna ta emot meddelande via sms. 

 

Det har varit en rolig kurs där man fått ta mycket ansvar själv, men samtidigt har det aldrig varit några problem med att få hjälp med de ofta uppkommande problemen man stött på. Till sist kan vi säga att vi har lärt oss mycket under kursens gång. Detta trots att vi inte lyckats uppfylla alla våra önskemål som vi hade på våran konstruktion innan kursen start.

 

Fullständig rapport kan läsas här: Rapport09.doc