Digital styrning av analog switchenhet

Grupp 7

Digitala projekt VT 2003

 

I kursen Digitala projekt skall ett eget projekt utformas. Tanken är att någon sorts digital konstruktion skall byggas och eftersom jag alltid varit intresserad av audioteknik så var valet av område ganska enkelt.

Tanken var alltså att konstruera en del till ett tänkt mixerbord. En audiomixer innehåller ett antal ljudreglage, s.k. reglar. Reglarna tillsammans med ev. filter m.m. sitter i en regelskena. Delen som skulle konstrueras var en digital styrning till analoga switchar för att kunna styra ingångarna och utgångarna från en regelskena i ett mixerbord.

Denna del i ett mixerbord består normalt av ett stort antal trycknappar. Tanken var nu att minska detta till en LCD display, ett vridreglage och en trycknapp.

För att hålla reda på vad som finns på en viss regelskena använder många ljudtekniker tejpbitar, som klistras på mixerbordet på vilka de sen kan skriva vad som är kopplat till regelskenan. Av detta skäl vill jag att styrningen även skall innehålla en liten display, på vilken man kan välja ett antal färdiga märkningar av regelskenan, som t.ex. "Violin", "Mic", "CD" o.s.v.

Målet i projektet är att färdigställa en fungerande switchenhet, med märkningsdel, för en regelskena.

Grupp 7
Carl Hansson e99ch