LagerKoll


Vi har gjort en konstruktion som håller koll på mängden varor som finns i lager. Idén fick vi efter att vi varit aktiva nere på sektionen. Där har vi svårt att hela tiden veta när det är dags att beställa hem nya varor och vi har även problem med att vi inte vet vem som hämtar ut saker från detta lager.
 
Vi bestämde oss för att bygga ihop denna konstruktion som senare kommer att finnas nere i detta lager och hålla koll på varorna till oss. Det ska vara lätt att använda och det får inte ta för mycket tid för de som ska hämta ut sakerna.
 
Vi kom fram till att vi skulle ha en streckkodsläsare som läser av vad det är för vara. Man skriver sen bara in antalet varor man ska ha, vem som plockar ut det (det står alternativ på displayen, så man trycker in en siffra) och vem som ska betala. Det tror vi även kan minska mängden svinn eftersom teknologer tycker det är kul att leka med prylar och då även en streckkodsläsare. För att denna konstruktion ska kunna användas även om några år när sortimentet har förändrats så måste man kunna ändra vilka varor som finns och även namnen på personerna som kan ta ut saker. För detta har vi skapat ett administratörskonto, dvs man skriver in en kod för att kunna lägga till och ta bort personer och varor. Vi ska även ha en koppling till dator så att man kan föra över informationen man sparat undan så att inte minnet blir fullt. Det man vill ha över till datorn är vad som är utplockat, när och av vem. Detta så att man kan göra en internfakturering på dessa varor.
 
Det man ska kunna göra med denna konstruktion är att lägga in och ta ut varor ur lager, kunna kontrollera hur mycket det finns av en viss vara och kunna lägga till och ta bort varor m.m. Vi vill även kunna använda knappsatsen för att trycka in EAN-koden ifall streckkodsläsaren inte skulle fungera.


Av: Erika Hansson och Malin Davidsson