Butrix de Luxe 2000
 

 

 

 

 

 

 

 


Idag existerar det en mängd olika nummerpresentatörer och telefonsvarare på marknaden. Men inte alltflör ofta ser man en produkt som både presenterar numret och fungerar som en telefonsvarare i ett. Vi ville dessutom ha en produkt som underlättar diskussionen hemma i TV-soffan om vem som ska svara när det ringer.

 

Vi kom fram till en produkt som genererar olika ringsignaler beroende på vem som ringer. På så sätt kan man ju redan på signalen höra vem det är till och alltså kan rätt person resa sig och svara och alla diskussioner uteblir. Man måste alltså i förväg definiera vilka telefonnummer som ska höra till vilken person. Om det inte är ett i förväg definierat nummer ska en standardsignal genereras.

 

Vidare ville vi ha en meddelarservice till våra vänner. Återigen beroende på vem som ringer ska vid uteblivet svar ett speciellt meddelande spelas upp i luren. Man kan då tex ge ett meddelande av typen ”-Jag är i trädgården” till någon speciell om man av någon anledning vill att just denne ska få veta det. Då kommer ju han att kunna åka hem till en i vetskap om att man faktiskt är hemma fast man inte svarar, medan andra kommer att tro att man inte är hemma.

 

Eftersom vi ändå behövde ta reda på numret på den som ringer för att kunna möjliggöra ovanstående finesser kändes det naturligt att också presentera det inkommande telefonnumret på en display. Alltså har vi också en nummerpresentatör.

 

 

                            

 

Erik Rosell, d97er@efd.lth.se

Björn Möllerström, d97bmo@efd.lth.se