Roffe är en fantastisk manick, den visar numret till den som har ringt!

En nummerpresentatör är i särklass det mest vanliga valet i kursen "digitala projekt". Eftersträvas det unika är således en nummerpresentatör inget bra val. Om huvud- syftet däremot är att, kanske för första gången, känna på konstruktionsarbete så är det ett alldeles utmärkt val. Handledaren Bertil kan nämligen, vid det här laget, nummerpresentatörernas ABC utan och innan, vilket kan visa sig vara väldigt användbart om man kör fast!

Vår nummerpresentatör består av en rad byggblock, integrerade kretsar, vilka tillhandahåller en viss specifik funktion. Ett exempel på en sådan funktion kan vara att hålla reda på tiden, en s k realtidsklocka. Dessa bygg- block finns färdiga eller så får dessa "tillverkas" själv. Byggblocken styrs av en processor som får de enskilda byggblocken att tillsammans utföra den önskade upp- giften, att presentera numret till den som ringer.

Den som vill prova på hur det är att vara konstruktör skall absolut gå kursen "digitala projekt". En himla kul kurs helt enkelt!

Anders Sandberg e98as
Pelle Bergkvist e98pb