LJUDKORTET RAGNAR

av

Grupp 3

Mathias Palmqvist och Dan Hagstedt

 


Det här är en prototyp av ett ljudkort som är utvecklat i kursen Digitala Projekt på LTH:s IT institution. Målet med kursen är att på ett lite mer praktiskt sätt få bekanta sig med digitalteknik, samt att illustrera industriellt utvecklingsarbete.

 

Ljudkortets konstruktion kretsar runt en digital signal processor (DSP) som via en PC:s parallellport matas med en digital audioström. En processor är kopplad till DSP:n för att kunna läsa av olika värden och styra vissa funktioner. För att kunna välja en funktioner används tre knappar som styr ett menysystem vilket visas på en LCD-display. DSP:n behandlar audioströmmen och skickar den sedan vidare till en D/A omvandlare för att få ut en analog signal. DSP:n levererar även audioströmmen till en krets som kodar den till ett S/PDIF format (detta har vi tyvärr inte fått att fungera) för en optisk utgång.

DSP:n  sitter på ett utvecklingskitt (EZ-KIT Lite) som kommer från Analog Devices. På kittet sitter även D/A omvandlaren. I övrigt har vi virat ihop alla andra komponenter på en labbplatta.

 

Huvudkomponenter

ADSP 2181 EZ-KIT Lite

Motorolas 68008 processor

Batron 128 x 64 Display

CS 8402 S/PDIF

 


Handledare: Bertil Lindvall