ELD(m)(tm)

2000 - the return of the super ape
Målet med projektet var att framställa en väl fungerande prototyp av ELD(m)(tm). Den var avsedd att bli en enkel portabel spelmaskin bestående av en knappsats och en grafisk LCD, på vilken animerade interaktiva bilder skulle visas. Idéer fanns om att programmen skulle vara utbytbara och kunna överföras från en PC. Överföringen realiserades aldrig utan slutresultatet blev ett litet, icke-portabelt spel, en variant av klassikern "Donkey Kong".

Som synes i blockschemat här intill baserade vi konstruktionen på Motorolas 68008-processor. Processorn sammakopplades också med ett par olika typer av minnen, en display och ett antal knappar. ROM:et är utav storleken 8KB medan RAM:et är 32KB stort. Flashminnet, som inte är skrivbart eftersom problem uppstod under konstruktionen, är 128KB stort. D/A-omvandlaren var tänkt att tillsammans med timern användas för att producera ljud, men inte heller detta realiserades. LCD:n är monokrom och grafisk. Oscillatorn klockar processorn i en hastighet av 8MHz.

"Donkey Kong 2000 - the return of the super ape" implementerades däremot till fullo. Detta spel är en variant av det klassiska "Game & Watch" spelet från Nintendo med liknande namn.

Sebastian Rasmussen, d97sr, Tor Silfverberg, d97tsi