Pohlman


 

Digitala projekt LP4 våren 1999
Institutionen för Informationsteknologi


 
Kursen Digitala Projekt (mindre varianten) går ut på att man på 7 veckor ska kunna konstruera en fungerande digital maskin från grunden. 

Pohlman är en temperaturmätare som förutom själva mätningen även kan lagra och presentera lagrade mätvärden. Den är uppbyggd kring en Motorola 68HC11, som vi valt eftersom den innehåller många användbara komponenter och funktioner som t ex ett färdigt seriellt interface. 

Den lagrar automatiskt var femte minut värdena från sina två termometrar. Varje timme räknas värdena från senaste timmen ihop och lagras, varje dygn räknas värdena ihop från senaste dygnet o s v. Man kan sedan se ett diagram över senaste timmen, dygnet upp till senaste året. 

Vi tycker att det har varit en utmanande och lärorik kurs där vi lärt oss mycket nytt. Den har också varit mycket rolig och omväxlande då man både fått löda, vira och programmera. Vi har inte haft några föreläsningar eller bundna tider vilket gjort att vi fått arbeta helt självständigt. Det är också den enda kurs där man får lära sig programmera C vilket är en extra bonus (alla företag använder inte Simula). 

Detta är en rolig kurs som vi varmt rekommenderar. Vi ger den 4 av 5 virpistoler med lite virtråd till (c:a 4.5 av 5 möjliga). 

   
Mikael Caleres d94mc
Pär-Gunnar Hjälmdahl d95ph