Digitala Projekt 1996 <br>Nummerpresentatören ENIGMA. <br>Av Magnus Sandgren E-91 och Kristoffer Ptasinski E-91.

Digitala Projekt 1996,
Nummerpresentatören ENIGMA

Magnus Sandgren E-91
Kristoffer Ptasinski E-91

Denna sida är en översikt över ett projekt som vi utfört i kursen Digitala Projekt som ges av Institutionen för InformationsteoriLunds Tekniska Högskola .


Nummerpresentatören Enigma är resultatet av ett projekt bedrivet av två E-teknologer i kursen Digitala projekt våren 1996. Syftet med kursen är att få begrepp om hur ett konstruktionsarbete går till. Projektet bör resultera i en fungerande prototyp.

Vår målsättning var vid projektets början att Enigma skulle kunna ta emot, lagra och presentera inkommande nummer. Man skulle ha möjlighet att programmera in sin egen telefonbok, dvs förknippa ett nummer med ett visst namn. Namnet skall då visas i displayen varje gång som nummret tas emot.

Själva konstruktionen är uppbyggd kring Motorolas enchipsdator 68HC11 och DTMF-kretsen MT8880CE. Mjukvaran skulle skrivas i programmeringsspråket C men inga förkunskaper i C förutsattes.

Vi lyckades inte uppfylla alla våra mål på grund av att vi siktade över målet och råkade i tidsnöd. Vi hade dock en fungerande prototyp, om än av det enklare slaget, vid projektets slut.

Kursen Digitala projekt är en intressant och rolig kurs men den fodrar mycket tid och stora arbetsinsatser. Vi rekomenderar den varmt för alla elektronikintresserade.


Hälsa gärna på hos , som tillverkar 68HC11:an.
För ännu mer information, gå till:
68HC11 homepage
68HC11-web
Xicor homepage
Mitel homepage


This page is printed on recycled electrons.