Digitala Projekt LP3 1996, Grupp 4

Jeanette Bengtsson, Sofi Persson, Bo Lindblad


Digitala Projekt är en kurs som ges vid Institutionen för Informationsteknik vid Lunds Tekniska Högskola, LTH.
Det är en projektkurs där deltagarna konstruerar en prototyp av någon skojig grunka, antingen från en egen ide eller från en förslagskatalog.



Efter att ha diskuterat idéer och tankar kom vi fram till det som skulle bli vårt mål. Vi skulle skapa något världen aldrig förut skådat, nämligen:

Super Telefonsvarare

I korta ordalag är det en telefonsvarare som utnyttjar tjänsten Nummerpresentation som finns i Telias telefonnät för att detektera vem som ringer och beroende på vem det är spela upp antingen ett visst förvalt meddelande eller ett standardmeddelande.
Man ska alltså kunna ha ett meddelande för kompisarna och ett annat för Mamma och Pappa.
Dessutom fungerar Super som en nummerpresentatör och lagrar upp till 30 nummer.

Vi tänkte inte använda någon bandspelare, utan istället sampla och lagra alla meddelanden digitalt. Detta trots att konstruktionen skulle bli ganska dyr, men vi tänkte mer på att lära oss principen än att kunna sälja prototypen... Detta ställde krav på mycket minne, och vi valde därför att arbeta med en Motorola 68008-processor.

Det kanske lite underliga namnet Super kom sig av att den första filen skulle heta något lämpligt, och super.c låg nära till hands. Det enda super som konstruktionen egentligen blev var väl superdyr.

För dem av er som vill läsa lite mer om Super Telefonsvarare och arbetet med den hänvisas till länkarna nedan.

I övrigt vill vi bara önska er en bra dag.
Super Telefonsvarare är inget registrerat varumärke.